Preloader Kapat
Kurumsal

ESTETİĞİN GENEL SAĞLIĞA FAYDALARI

ESTETİĞİN GENEL SAĞLIĞA FAYDALARI

Plastik cerrahinin estetik açıdan avantajları olduğunu herkes bilir. Bununla birlikte, çoğu insan plastik cerrahinin sağlık üzerindeki etkilerini bir olasılık olarak düşünse de, plastik cerrahinin hastalar için çeşitli sağlık yararları da olabilir. Hastalar ayrıca sağlıkları için estetik ameliyat olmayı tercih ederler ancak bıçak altındayken estetik değişiklikler yaparlar. Bazı hastaların fonksiyonel prosedürleri ile aynı anda farklı kozmetik prosedürleri de vardır.

Rinoplastinin sağlığa faydaları: Rinoplasti, burnun görünümünü iyileştirebilir, ancak aynı zamanda, burun boşluğundaki eğri septumdan kaynaklananlar gibi nefes almayı engelleyen tıkanıklıkları da ortadan kaldırabilir. Bu tıkanıklık biçimlerinin ortadan kaldırılması ventilasyonu iyileştirdiğinden, hastanın egzersiz yapma yeteneğini önemli ölçüde artırabilir ve ayrıca hastanın uyku yeteneğinin yanı sıra uyku kalitesini de iyileştirebilir. Bu özellikle narkolepsiden muzdarip hastalar için geçerlidir. Öncelikle solunum tıkanıklıklarının düzeltilmesi için yapılan rinoplasti, fonksiyonel rinoplasti olarak adlandırılır.

Göğüs ameliyatının sağlığa faydaları: Göğüs büyütme daha iyi bilinirken, göğüs küçültme, büyük, ağır göğüslerin neden olduğu sırt, boyun, omuz ve hatta baş ağrılarında rahatlama sağlayabilir. Göğüs küçültme, aynı zamanda, bazı egzersizlerden kilo alarak ve fazla göğüs dokusunu kaldırarak birçok kadının daha sıkı veya derinlemesine fitness rejimlerine katılmasına yardımcı olur. Bu aynı zamanda egzersiz yapan ve sağlık açısından risk oluşturan fazla kiloları veren kadınları daha da fazla kilo vermeye teşvik eder.

Jinekomasti tedavisi ameliyatının sağlığa faydaları: Jinekomasti, erkek memelerinin büyümesini ifade eder. Erkeklerin göğüsleri normalde kadın göğüsleri gibi rahatsızlık verecek kadar büyük olmasa da şişmiş göğüsler kadınsı bir görünüm verebilir, cilt tahrişine neden olabilir ve hastanın benlik saygısını zedeleyebilir. Fazla meme dokusunun alınması bu sorunları tersine çevirebilir ve erkeklerin özellikle gömlek giymedikleri zamanlarda egzersiz yaparken kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlayabilir.

Fazla derinin alınmasının sağlığa faydaları: Kilo vermenin bireyin sağlığı üzerinde birçok olumlu etkisi olsa da, kendi başına sağlık riskleri oluşturan fazlalık deri bırakabilir. Bu fazla deri vücutta özellikle karında kıvrımlara neden olur. Bu kıvrımlar döküntülere ve enfeksiyona neden olabilir. En yaygın deri fazlalığı alma prosedürü karın germedir, ancak fazla deri vücudun hemen her yerinden alınabilir. Fazla deri çıkarma ameliyatı, her iki hastanın da kilo kaybı faydaları elde etmesine ve fazla deriden kaynaklanan sağlıklarına verilen zararı azaltmasına yardımcı olacaktır.

Göz kapağı ameliyatının sağlığa faydaları: Göz kapağı ameliyatı veya blefaroplasti tipik olarak kozmetik bir ameliyattır, ancak üst kapak ameliyatı yaşlı hastalarda ve görme etkilenecek derecede sarkık veya sarkık üst kapağı olan herkeste de işlevsel olabilir.

Estetik Cerrahi ve Özgüven

Tüm plastik cerrahi prosedürlerinin açık fiziksel sağlık yararları yoktur, ancak hem plastik cerrahi hem de diğer kozmetik prosedürler hastanın benlik saygısını artırabilir, bu da hastanın hem zihinsel hem de fiziksel sağlığına yardımcı olabilir. Benlik saygısı yüksek olan kişilerin yeme bozuklukları ve diğer zihinsel sağlık sorunları yaşama olasılığı daha düşüktür, kendileri ve başkaları hakkında daha makul beklentileri vardır, kendilerini daha rahat ifade ederler ve sağlıklı ilişkiler kurma olasılıkları daha yüksektir. Kötü niyetli veya sağlıksız ilişkilerde bulunma olasılıkları daha düşüktür. Benlik saygısı yüksek olan hastaların ayrıca uygun bir fitness rutinine sahip olmaları ve refahları hakkında sağlıklı kararlar vermeleri daha olasıdır.

Hemen Bizi Arayın veya Bir Mesaj Yazın!

Aklınıza takılan tüm sorularınız, görüş ve önerilerinizi lütfen bizimle paylaşın.. Görüşleriniz bizim için önemlidir...
Bizi Sosyal Medyada Takip Edin: