Preloader Kapat
Kurumsal

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Yeni Vücuda Merhaba!

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Yeni Vücuda Merhaba!

Herkese merhaba; sizlere bu yazımda son yıllarda oldukça popüler olan ve benim de en sık yaptığım operasyonlardan biri olan postbariatrik cerrahi (tüp mide ameliyatı sonrası ameliyatlar) hakkında bilgi ve tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

Postbariartik cerrahi; bariatrik cerrahi (tüp mide ameliyatları) sonrasında hızlı kilo kaybıyla başlayan uzun ve eğlenceli yolculuğun son aşamasıdır. Yılda 200 binden fazla bariatrik hasta plastik cerrahlara yepyeni vücutlarına kavuşmak için başvurmaktadır. Bu hastalar, diğer hastalarımıza göre biraz daha ilgi, bilgi ve deneyim gerektiren grupturlar, çünkü her ne kadar altta yatan hastalıkları aşmış gibi görünseler de zeminde hala gizli diabet, kalp-damar hastalıkları, psikolojik bozukluklar, akciğer hastalıkları, kansızlık, pıhtılaşma bozuklukları, yeme alışkanlıklarında düzensizlik, buna bağlı kan protein, vitamin ve minerallerinde dengesizlikler bulunabilmektedir. Hastalarıma ameliyat planlamadan önce bu gibi riskli durumları iyice araştırıp tüm gerekli önlemleri alarak ameliyatlarını planlamaktayım.

POSTBARİATRİK CERRAHİ NE ZAMAN YAPILMALI?

Bariatrik cerrahi sonrasında en erken 12. ayda ameliyat planlamaya başlayabiliriz, ancak tecrübelerime göre ameliyatların büyük çoğunluğunu 12.-18. aylar arasında yapmaktayım. Hedeflenen kiloya inmek ve bu kiloda 3 ay stabil kalmak ameliyat kararı almamızı sağlayan en önemli kriterlerimiz. Hatta hastamız BMI 30 ve altındaysa ideal postbariatrik cerrahi adayıdır.

HANGİ AMELİYATLARLA BAŞLANMALI?

Hastam en çok hangi bölgesinden şikayetçiyse o bölgeyi önceliğimize alarak planlamaya başlamaktayım ancak tek seansta birden çok alan düzeltilecekse hastamın sağlığı, iyileşme süreci ve sonrasında kalacak izleri açısından hastamla tartışarak cerrahi planı birlikte yapmayı daha uygun buluyorum.

KOMBİNE AMELİYAT MI, ÇOKLU SEANSLI CERRAHİLER Mİ?

Her 2 yolun da avantaj ve dezavantajları var. Hastamla her bir maddeyi tek tek tartışıp en iyi ve en uygun yol haritasını birlikte çıkarıyoruz.

NE ZAMAN İYİLEŞİRİM?

Aslında tek tek geçirilen cerrahilerle kombine ameliyatların iyileşme süreçleri oldukça benzerdir, dolayısıyla en geç 1 hafta içinde günlük hayatınıza dönme olasılığınız oldukça yüksektir. Ancak iyileşme süreci kişisel farklılıklar içerir, burada en belirleyici unsur kişinin sağlık durumu ve psikolojisidir. Genelde gözlemim post bariatrik hastaların iyileşme süreçleri moral ve motivasyonları yüksek olduğundan oldukça çabuk ve neredeyse ağrısız olduğudur. Elbette her hastamın ameliyat öncesi planlamasını yaparken en ince detayları konuşarak kendilerini ameliyata hazırlamalarını sağlamak en önem verdiğim unsurların başında gelmektedir.

Hepinize sağlıklı ve mutlu günler dilerim.

Hemen Bizi Arayın veya Bir Mesaj Yazın!

Aklınıza takılan tüm sorularınız, görüş ve önerilerinizi lütfen bizimle paylaşın.. Görüşleriniz bizim için önemlidir...
Bizi Sosyal Medyada Takip Edin: