Preloader Kapat
Kurumsal

Erkeklerde Meme Küçültme (Jinekomasti)

Erkeklerde Meme Küçültme (Jinekomasti)

Erkek Meme Küçültme Nedir?

Erkek meme küçültme, jinekomasti veya büyümüş erkek memeleri için bilinen en etkili tedavidir. Bu estetik cerrahi prosedür, göğüste daha düz, daha sıkı ve daha erkeksi bir kontur sağlamak için fazla yağ ve glandüler dokuyu giderir.

Genetik, bazı ilaçların kullanımı veya diğer belirtilmemiş nedenlerden dolayı, bazı erkeklerde meme büyümesi görünümü gelişir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki erkeklerin %50'sinin yaşamları boyunca bir dereceye kadar jinekomasti yaşadığı tahmin edilmektedir. Jinekomasti her yaşta ortaya çıkabilir ve erkek meme küçültme ameliyatı hem ergenlerde hem de yetişkin erkeklerde güvenli ve başarılı bir şekilde yapılabilir.

Erkek meme küçültme neden yapılır?

Kilo vermek bazı erkekler için erkek göğüslerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilirken, çoğu zaman aşırı glandüler doku da vardır ve bu da çok zayıf hastalarda bile göğüslerin büyüdüğünü fark etmesine neden olur. Şu anda, erkek meme küçültme, kalıcı olmasa da uzun süreli sonuçları olan jinekomasti için tutarlı olarak etkili tek tedavidir. Bu ameliyatın ardından hastalar genellikle yıllardır ilk kez gömleksiz gezmekten kendilerini rahat hissettiklerini ve özgüvenlerinin arttığını söylüyorlar.

Göğsünüzün görünümünden rahatsızsanız veya çekingenseniz veya göğsünüzü göstermekten korktuğunuz için belirli aktivitelerden kaçınıyorsanız, erkek meme küçültme seçeneğini göz önünde bulundurabilirsiniz. Nitelikli bir kozmetik cerrahın yardımıyla, prosedür, minimum yara izi ile dramatik, neredeyse anında iyileştirmeler sunar.

Liposuction ile Jinekomasti Tedavisi

Günümüzde jinekomasti hastasını liposuction kullanarak tedavi edebilmektedir. Bu, kısmen daha az invaziv tekniklerin daha geniş bir seçimiyle sonuçlanan liposuction teknolojisindeki gelişmelerden kaynaklanmaktadır. Bununla birlikte, cerrah becerisi de önemli bir rol oynar ve liposuction konusunda eğitimli ve liposuction kullanarak erkek meme küçültme konusunda özel deneyime sahip bir kozmetik cerrah seçmek önemlidir.

Jinekomastiyi liposuction ile tedavi etme prosedürü tipik olarak sedasyon veya genel anestezi ile lokal anestezi kullanılarak yapılır ve göğsün her iki tarafında küçük bir kesi içerir. İhtiyaçlarınıza ve estetik cerrahınızın tercih ettiği tekniğe bağlı olarak, insizyonlar areola kenarının bir kısmı boyunca veya koltuk altı içinde yer alabilir. Bu kesiler sayesinde, estetik cerrahınız fazla yağ ve/veya salgı bezi dokusunu çıkaracak ve aynı zamanda vücudunuza doğal görünen yeni bir göğüs konturu oluşturacaktır.

Liposuction sonrası iyileşme süreci tipik olarak oldukça tolere edilebilir. Hastalara genellikle ameliyattan sonraki ilk birkaç hafta giymeleri için bir kompresyon giysisi verilir; bu şişmeyi en aza indirmeye yardımcı olur ve iyileşen dokulara destek sağlar. Kuvvetli egzersizler tipik olarak yaklaşık 3 hafta boyunca yasak olsa da, birçok erkek prosedürlerinden sonraki birkaç gün içinde işe veya okula geri döner. Ancak, herkesin benzersiz bir hızda iyileştiğini anlamak önemlidir; estetik cerrahınız size iyileşme için kişiselleştirilmiş talimatlar verecektir.

 

Hemen Bizi Arayın veya Bir Mesaj Yazın!

Aklınıza takılan tüm sorularınız, görüş ve önerilerinizi lütfen bizimle paylaşın.. Görüşleriniz bizim için önemlidir...
Bizi Sosyal Medyada Takip Edin: