Preloader Kapat
Kurumsal

KARIN GERME YA DA BBL: İLK HANGİSİ OLMALIDIR?

KARIN GERME YA DA BBL: İLK HANGİSİ OLMALIDIR?

Kadınlar, ihtiyaçlarına göre çok çeşitli vücut şekillendirme prosedürleri arasından seçim yapabilir. Çoğu, birden fazla plastik cerrahi prosedürü geçiriyor. Örneğin Türkiye'de Brezilya Popo Kaldırma (BBL) yaptırmayı tercih edenler karın germe de talep edebilirler. Bu tür hastalar arasında ortak bir endişe, önce BBL veya karın germe yapılması gerekip gerekmediğidir.

 

Teknolojideki gelişmeler, her zaman hayalini kurduğunuz harika dönüşümü gerçekleştirmenize yardımcı olacaktır. BBL ve karın germe artık minimal cerrahi travma ve sınırlı aksama süresi ile yenilikçi minimal invaziv prosedürler kullanılarak yapılabilir. Popo büyütme, en hızlı ortaya çıkan ve giderek yaygınlaşan estetik cerrahi operasyonlarından biridir. Bir veya iki bölge liposuction ile popoda hafif bir artış isteyen hastalarda genel anestezi altında BBL rahatlıkla yapılabilir. BBL deneyimine sahip bir cerrah tarafından yapıldığında, çok az ağrı veya hiç ağrı olmadan, sınırlı aksama süresi ve çok daha hızlı iyileşme süresi ile güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilir.

 

Benzer şekilde VASER liposuction gibi modern, minimal invaziv FDA onaylı liposuction cihazları da Türkiye'de kullanılmaktadır. Operasyon mide çevresindeki fazla yağ ve deriyi alır ve karın duvarının kaslarını sıkılaştırarak daha sıkı bir orta bölge elde edilmesini sağlar. Bu estetik ameliyat, sarkık bir karın diyet ve egzersizle tedavi edilemediği durumlarda en iyi seçimdir. Ama ikisini birden düşünüyorsanız, hangisine önce sahipsiniz – BBL mi yoksa karın germe mi?

 

Bu soruya yanıt veren plastik cerrahlar, ilk aşamada BBL, ardından üç ay sonra karın germe yapılmasını önermektedir. Bu, kalçalara transfer için mevcut olan yağ miktarını artıracaktır. BBL'de karın, basen, basen gibi diğer bölgelerden liposuction ile yağlar alınır, arındırılır ve popoya enjekte edilir. Cerrahlar, önce karın germe ameliyatı yapılırsa, transfer için daha az yağa ihtiyaç duyulacağına dikkat çekiyor.

 

Cerrahlar, RealSelf'te de karın germe ve Brezilya popo kaldırma ameliyatını birleştirmemelerini tavsiye ediyor. Bir uzman, bir ameliyatın iyileşme pozisyonunun diğerinin iyileşmesini tehlikeye atacağına dikkat çekiyor. BBL'den sonra hastalar yağ greftinin zarar görmemesi için yaklaşık iki hafta boyunca sürekli popo üzerinde duramazlar. Öte yandan karın germe ameliyatından sonra çoğu kişi birkaç gün yüz üstü yatamaz. Başka bir cerrah, abdominoplasti ile hangi prosedürlerin ilişkili olduğu konusunda çok titiz olduğunu söylüyor, çünkü bu operasyon diğer kozmetik prosedürlere göre daha yüksek derin ven trombozu riski içeriyor. Bu nedenle BBL ve karın germe yapılmasını önermektedir.

 

Türkiye'de daha fazla BBL ve karın germe düşünüyorsanız, operasyonda uygun uzmanlığa sahip doğru plastik cerraha danışın. Her iki prosedür için de adaylığınızı değerlendirdikten sonra, cerrahınız bunların nasıl yapılması gerektiğini önerecektir.

Hemen Bizi Arayın veya Bir Mesaj Yazın!

Aklınıza takılan tüm sorularınız, görüş ve önerilerinizi lütfen bizimle paylaşın.. Görüşleriniz bizim için önemlidir...
Bizi Sosyal Medyada Takip Edin: