Preloader Kapat
Kurumsal

Yüze Yağ Enjeksiyonu

Yüze Yağ Enjeksiyonu

Yüze Yağ Enjeksiyonu


Yüze yağ enjeksiyonu lipoinjection olarak adlandırılmakla birlikte yüze hacim kazandırmak, yaşa bağlı olarak meydana çıkan derin çizgileri azaltmak ya da yok etmek veya ciltte gençleşme etkisi elde etmek gibi amaçlar ile uygulanmaktadır.
Yağ dokusundan kök hücre tedavisi olarak uygulamasını sıklıkla gerçekleştirmekte olduğumuz bu estetik müdahale; yüze yağ enjeksiyonu işlemlerinden biridir. 


Vücutta kendini yenileme ve tamir etme görevine sahip olan kök hücreler arasında yağ dokusu içerisinde beklemekte olanları; gerekli olacak miktar kadar cilt altından işlemle alınarak uygun laboratuvar ortamında ayrıştırılmaktadır. Ardından uyumakta olan bu kök hücreler aktive edilerek hedef bölgeye enjeksiyon işlemi gerçekleştirilmektedir. 

Yüze Yağ Enjeksiyonu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler


Özellikle yüze yapılan yağ enjeksiyonlarında dikkat etmeniz gereken en önemli kural bol bol buz uygulanmasıdır. Bunun sebebi ise yağ enjeksiyonunda kullandığımız malzemenin bir kısmının enjekte edilen yerde yaşayamayacağını bildiğimiz için olması gerekenden daha fazla enjekte etmiş olmamızdır. Buna bağlı olarak uygulama sırasında daha kalın kanüller kullandığımız için bölgede daha fazla ödem oluşması durumu görülebilmektedir. Bu sebeple de bir miktar morluk ve ödem görülebilmektedir. 


Bir diğer önemli nokta ise yüze yağ enjeksiyonu durumunda işlem uygulanan bölgenin üstüne çok fazla basınç uygulanmaması gerektiğidir. Yüz üstüne veya yana doğru yatmamaya gayret göstermeli ve enjeksiyon uygulanan bölgeyi ezmemelisiniz. 

Dolgu Mu Yağ Enjeksiyonu Mu?

 
Vücudun kendi var olan dokusunun yoğunlaştırılarak tekrar vücuda enjekte edildiği kök hücre ile yağ enjeksiyonu yöntemi hiçbir yabancı maddeye maruz kalmaması açısından oldukça doğal ve sağlıklıdır. Bu sebeple vücudun kabul etmeme gibi bir riski de olmaması sebebi ile yüze yağ enjeksiyonu işlemleri sıklıkla tavsiye edilmektedir. Aksine dolgu işlemlerinde; alerji, yan etki, enfeksiyon, vücut tarafından kabul edilmeme gibi riskler barındırmakta ve tamamen kalıcılığı bulunmamaktadır.


Kök hücre ile gençleşmek ve eski görünümünüze kavuşmak istiyorsanız vakit kaybetmeden bizler ile iletişime geçin, sizleri İzmir’deki kliniğimizde ağırlayalım. 

Hemen Bizi Arayın veya Bir Mesaj Yazın!

Aklınıza takılan tüm sorularınız, görüş ve önerilerinizi lütfen bizimle paylaşın.. Görüşleriniz bizim için önemlidir...
Bizi Sosyal Medyada Takip Edin: